N-VA trapt campagne af voor kiesdistrict: Fietsnetwerk uitbreiden in regio Kortrijk-Roeselare-Tielt

Op 25 augustus 2018, over deze onderwerpen: Communicatie, Mobiliteit en openbare werken, Verkiezingen 2018

(West-)Vlaanderen / Kortrijk-Roeselare-Tielt – De N-VA-kandidaten voor het provinciaal kiesdistrict Kortrijk-Roeselare-Tielt hebben hun provinciale campagne afgetrapt op zaterdag 25 augustus met een fietstocht doorheen het kiesdistrict. Fractievoorzitter en lijsttrekker Kristof Pillaert (Hooglede): “Eén van onze speerpunten is om de fietspaden uit te breiden voor onze regio. Er zijn nog te veel missing links.”

Lijsttrekker Kristof Pillaert: “We hebben ons verkiezingsprogramma klaar en hebben bijna 70 actiepunten voor de volgende legislatuur. Deze kan iedereen nalezen op www.n-va.be/west-vlaanderen.  We willen de volgende legislatuur het comfort van de fietser verhogen bij fietspaden, fietssnelwegen én bestaande wegen.”

De provincie West-Vlaanderen ondersteunt lokale besturen bij de aanleg van bovenlokale fietspaden door het Fietsfonds. Hiervoor blijft een nauwe samenwerking met Vlaanderen essentieel. Immers de provincie West-Vlaanderen subsidieert voor 50%, Vlaanderen voor 50%. “N-VA wil dit goedwerkend systeem behouden. Eén van onze speerpunten is om het fietspadennetwerk in onze regio nog gevoeliger uit te breiden. Er is al heel wat gebeurd, maar er zijn nog vele missing links die aangepakt moeten worden. Trouwens, voor het aanleggen van fietssnelwegen kunnen ook bestaande wegen worden geüpdatet. Daarnaast dienen de bestaande wegen via slimme toepassingen in kaart te worden gebracht en bruikbaar gemaakt worden voor de fiets-gps.”

Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke uit Menen, kandidaat op de 2de plaats: “Ik ijver al vele jaren voor de vernieuwing van het fietspad tussen Lauwe en Marke. Ook de doortrekking van het Guldensporenpad richting Menen als fietspad dient prioritair te worden aangepakt.”

Johan De Poorter uit Meulebeke: “Andere missing links zijn onder andere het realiseren van vrijliggende fietspaden van Tielt naar Deinze & van Tielt naar Kanegem."

Tenslotte, vraagt N-VA om de fietsprojecten in de regio die op de planning staan vanaf 2018 snel aan te pakken:

Overzicht fietspadenprojecten vanaf 2018 in regio Kortrijk-Roeselare-Tielt:

Guldensporenpad in Zwevegem

Bissegemstraat, Wittemolenstraat, Ledegemstraat in Wevelgem
Desselgemseweg in Waregem
Ruiseledesteenweg in Wingene (fase 2)
Neringenstraat in Tielt
Egemstraat in Pittem
Stationstraat in Oostrozebeke
Kolenkaai in Roeselare
Torenweg, Poekestraat in Ruiselede
...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is