N-VA stelt kandidaten parlementsverkiezingen voor uit regio Westkust

Op 11 december 2023, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2024
N-VA stelt kandidaten parlementsverkiezingen voor uit regio Westkust

West-Vlaanderen – N-VA West-Vlaanderen heeft haar lijsten rond voor de parlementsverkiezingen van 9 juni 2024. Zo nemen er volgend jaar vier kandidaten uit de Westkust deel aan de nationale verkiezingen. Naast Sander Loones, de lijsttrekker voor het Vlaams Parlement zijn dat Dirk Kestelootuit Veurne, Björn Cools uit Koksijde en Greet Verhaeghe uit Oostduinkerke.

 “De verkiezingen worden enorm belangrijk. Uw welvaart staat op het spel”, benadrukt Sander Loones,  de West-Vlaamse N-VA-lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. “Waar Brussel nood aan heeft? Minder show, meer West-Vlaanderen! En dat brengen wij met onze N-VA kandidaten: mensen die hard werken, die kiezen voor onze lokale ondernemers en lokale verenigingen, en die met gezond verstand willen besturen. Mensen die uw vertrouwen en uw stem waard zijn.”

De N-VA trekt daarom naar  de West-Vlaamse kiezer met een combinatie van politieke ervaring en nieuwe gezichten. Lijsttrekker Sander Loones (44 jaar, Koksijde-Oostduinkerke) is vandaag parlementslid in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Deze legislatuur specialiseerde Sander zich in de begroting, waarbij hij rechtstreeks aan de basis lag van het onslag van twee staatssecretarissen. Hij is ook expert institutionele zaken en neemt voor de N-VA een belangrijke positie in bij onderhandelingen over de staatshervormingen. Van 2014 tot 2018 was hij Europees Parlementslid en ook even federaal minister van Defensie en Ambtenarenzaken in de regering-Michel I.

Naast Sander Loones is ook Dirk Kesteloot (68  jaar, Veurne) kandidaat voor het Vlaams Parlement. De gewezen begrafenisondernemer staat volgend jaar op dertiende plaats. Kesteloot zetelt sinds 2013 in de gemeente- en politieraad. Hij is natuurgids en voorzitter van ‘Laat Mie Moar Lopen’, de vereniging die jaarlijks een stratenloop in Veurne organiseert.

Uit Koksijde komt Björn Cools, ambtenaar en jurist en criminoloog van opleiding. Cools telt 45 lentes, is sedert 2001 actief binnen de N-VA en is momenteel ondervoorzitter van N-VA Koksijde-Oostduinkerke. Björn staat op de dertiende plaats op de N-VA-lijst voor de kamer.

De laatste kandidate uit de Westkust is Greet Verhaeghe (60 jaar) uit Oostduinkerke. Verhaeghe is informaticus en werkt als bankbediende. Greet is al sinds 2013 gemeenteraadslid voor N-VA Koksijde-Oostduinkerke en politieraadslid voor de politiezone Westkust. Ze neemt nu voor de eerste keer deel aan de nationale verkiezingen. Verhaeghe staat volgend jaar op de elfde plaats bij de opvolgers voor het Vlaams Parlement.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is