N-VA stelt kandidaten parlementsverkiezingen uit regio Zuid-West-Vlaanderen voor

Op 11 december 2023, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2024
N-VA stelt kandidaten parlementsverkiezingen uit regio Zuid-West-Vlaanderen voor

West-Vlaanderen – De partijraad van N-VA keurde afgelopen weekend de lijsten goed voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 9 juni 2024. Zo nemen er volgend jaar 12 kandidaten uit de regio Zuid-West-Vlaanderen deel aan de verkiezingen. “Naast heel wat politieke ervaring trekken we met verschillende nieuwe gezichten naar de West-Vlaamse kiezer. We gaan stevig campagne voeren en er zoveel mogelijk West-Vlamingen van overtuigen dat alleen een stem voor de N-VA de welvaart in dit land zal garanderen”, stelt Vlaams volksvertegenwoordiger Axel Ronse uit Kortrijk. Ronse zetelt sinds 2014 in het Vlaams Parlement en maakt nu de overstap naar de Kamer. De schepen van Kortrijk staat  na lijsttrekker Jean-Marie De Decker en Maaike De Vreese op de derde plaats van de West-Vlaamse Kamerlijst 

Naast Ronse nemen ook z’n stadsgenoten Kelly Detavernier (44 jaar, plaats 9, Vlaams Parlement), Giovanny Saelens (32 jaar, 1ste opvolger, Vlaams Parlement) en Anke Seynaeve (30 jaar, 12de plaats, Kamer) deel aan de verkiezingen voor de N-VA. Detavernier runt samen met haar man een interieurbedrijf en is schepen in Kortrijk. Giovanny Saelens is Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen en werkt momenteel als kabinetschef voor de stad Kortrijk. Anke Seynaeve is op haar beurt actief als kabinetsadviseur en is secretaris voor Jong N-VA Kortrijk.

Twee kandidaten uit Menen

Met Griet Vanryckegem en Virginie Breyne nemen ook twee schepenen uit Menen deel aan de verkiezingen voor de N-VA. Vanryckeghem (49 jaar, plaats 5, Vlaams Parlement) is leerkracht geschiedenis en schepen van cultuur, onderwijs en erfgoed. Virginie Breye (plaats 11, Kamer, 48 jaar) is ondernemer in zowel West-Vlaanderen als in Henegouwen. Als schepen is ze in haar stad bevoegd voor ondernemen, toerisme en welzijn.

Schepen uit Kuurne op Vlaamse lijst

Ook uit Wevelgem nemen er voor de N-VA twee kandidaten deel aan de nationale verkiezingen. Filip Daem (62 jaar, plaats 6, Kamer) is advocaat en zetelt sinds 2013 in de gemeenteraad in Wevelgem.  Heidi Craeynest (45 jaar, plaats 17, Vlaams Parlement) baat een kledingwinkel uit die gespecialiseerd in damesmode. Ze is al vijf jaar  gemeenteraadslid en politieraadslid voor de zone Grensleie.  Met Bram Deloof (plaats 15, Vlaams Parlement) neemt ook een kandidaat uit Kuurne deel aan de verkiezingen volgend jaar. Deloof werkt als program manager bij Esterline en is sinds 2019 schepen in Kuurne.

Nieuwe gezichten op verschillende lijsten

Tenslotte vinden we op de twee N-VA-lijsten nog een aantal nieuwe gezichten. Glen De Waele (9de plaats, Kamer, 28 jaar) is naast freelance journalist voor de Krant van West-Vlaanderen kabinetsadviseur Economie en havens voor de Eerste Gedeputeerde in Oost-Vlaanderen. De Waele is ook jongerenverantwoordelijke voor N-VA Waregem en penningmeester van het AB N-VA Kortrijk-Roeselare-Tielt. Celestine Vandeputte (23 jaar, plaats 16, Vlaams Parlement) komt uit Harelbeke en werkt als communicatieadviseur voor de N-VA. Arthur Buckens (22 jaar, 6de opvolger, Vlaams Parlement) zit in het laatste jaar Rechten aan de KU Leuven. Hij is ondervoorzitter bij N-VA Zwevegem en bestuurslid bij Jong N-VA 1302.

Minder show en meer West-Vlaanderen

“De verkiezingen worden enorm belangrijk. Uw welvaart staat op het spel”, benadrukt Sander Loones,  de West-Vlaamse N-VA-lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. “Waar Brussel nood aan heeft? Minder show, meer West-Vlaanderen! En dat brengen wij met onze N-VA kandidaten: mensen die hard werken, die kiezen voor onze lokale ondernemers en lokale verenigingen, en die met gezond verstand willen besturen. Mensen die uw vertrouwen en uw stem waard zijn.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is