“Meer inzetten op rivier- en kanaalcruisetoerisme in West-Vlaanderen”

Op 30 november 2017, over deze onderwerpen: Toerisme

West-Vlaanderen - Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) vraagt meer aandacht voor het rivier- en kanaalcruisetoerisme in de provincie West-Vlaanderen.

“In Nederland en Duitsland staat men op dat segment van het toerisme zeer ver. Het biedt tal van mogelijkheden”, verduidelijkt Himpe die hierin ook toeristische expansiemogelijkheden ziet.

“Via de West-Vlaamse waterwegen kunnen toeristen tot in de centra van steden en gemeenten gebracht worden om toeristische attracties te bezoeken. Het biedt ook mogelijkheden om interprovinciaal en zelfs internationaal te werken.”

“Van Antwerpen tot Rijsel”

“Een cruiseverbinding van Antwerpen, over Gent en Kortrijk en Rijsel zou heel wat potentie kunnen hebben”, geeft Himpe als voorbeeld aan. “Westtoer kan dergelijke initiatieven ondersteunen en er promotie voor maken en contacten leggen met de Noord-Franse regio en de andere provincies.”

Gedeputeerde Franky De Block (sp.a) antwoordde dat de provincie inderdaad meer kan inzetten op dergelijke cruises en via Westtoer ondernemers moet sensibiliseren om hierin te investeren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is