Jong N-VA Brugse Vrije sensibiliseert in Blankenberge tegen druggebruik met ludieke actie

Op 22 september 2023

Op 23 september  hield Jong N-VA Brugse Vrije aan het station in Blankenberge een actie tegen het gebruik en dealen van drugs aan de schoolpoort. “Onze jongerenafdeling zegt resoluut neen tegen drugs. We willen de schoolgaande jeugd laten nadenken over het gebruik en dealen hiervan. Daarom deelden we tijdens onze actie ludieke stickers uit met de tekst “Ik ben geen drugskikker’", stelt ondervoorzitter Branco Francois van Jong N-VA Brugs Vrije.  De actie was meteen ook de start van de nieuwe jongerenafdeling van Jong N)VA Blankenberge.

De voorbije maanden deelden de leden van Jong N-VA Brugs Vrije  ook al stickers uit aan de schoolgaande jeugd in Torhout en in Brugge. De beide acties bleken een schot in de roos en waren de aanleiding voor veel jongeren om onder elkaar het gesprek aan te gaan over drugs. “En dat willen we ook in Blankenberge bereiken want niet gebruiken of stoppen ligt niet onze macht. Maar dat scholieren er onderling over praten, doet ze wel stilstaan bij het dealen en gebruiken van drugs”, verduidelijkt bestuurslid Emma Casteleyn.

Nieuwe jongerenafdeling van de N-VA in Blankenberge

De actie betekende ook het startschot van een nieuwe jongerenafdeling van de N-VA.  Killian Massez (Jong N-VA Blankenberge): "Met onze jongerenafdeling gaan we graag het gesprek aan over deze problematiek. Jongeren die arriveerden met trein, tram en bus werden aangesproken en kregen een sticker mee. Dit was een geslaagde eerste activiteit met Jong N-VA Blankenberge. Ik nodig graag iedereen jonger dan 31 jaar uit, om deel uit te maken van onze jongerenbeweging en onze acties in de toekomst.”

Drugspreventie absolute prioriteit voor de N-VA

De actie  werd ondersteund door de lokale N-VA afdeling. Verschillende leden van het bestuur zakten af naar het station  om de stickers te verdelen. Fractieleider Dennis Monte erkent de noodzaak om dergelijke acties te organiseren. “Als je weet dat 48% van de jeugdcriminaliteit drugsgerelateerd is, kan je stellen dat dit geen overbodig initiatief is. We zien deze actie als een verlengstuk van de thema-avond die we in juli organiseerden omtrent jongeren en veiligheid. 1 op 10 van de jongeren in Blankenberge tussen 14 en 16 jaar experimenteerde al met lachgas, kalmerings- of slaappillen. Drugspreventie is voor ons een absolute prioriteit in het beleid”, besluit Monte.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is