Extra schoolgebouwen in West-Vlaanderen

Op 10 augustus 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs, Patrimonium

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert bijna 4 miljoen euro in nieuwe en hedendaagse schoolgebouwen. Over de provincie West-Vlaanderen zullen zo’n 18 scholenbouwprojecten met deze investering aan de slag kunnen. “Een investering in scholenbouw is een investering in onze onderwijskwaliteit. En dus in onze eigen toekomst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen het Nederlandstalig onderwijs moet lenigen, met focus op het secundair onderwijs.

Weyts investeert bijna € 4 miljoen in 18 scholenbouwprojecten in de provincie West-Vlaanderen. Met deze scholenbouwprojecten zullen duizenden leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

Spes Nostra Instituut in Kuurne voert met € 1 miljoen renovatiewerken uit; het passend maken van de klaslokalen, het dak vernieuwen, isolatie aanbrengen, het aanpassen van de verwarming, de verlichting, de elektriciteit, de ventilatie en het vervangen van de raampartijen.

In Deerlijk verbouwt de Vrije Basisschool met € 1 miljoen het aangekochte gebouw tot een schoolgebouw. Het Vrij Technisch Instituut Brugge en het Vrij Technisch Instituut Brugge Middenschool in Sint-Andries (Brugge) renoveren met € 379.000 voor 538 leerlingen de klaslokalen, vernieuwen het netwerk, de klasuitrusting en de toplaag van de speelplaatsen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is