Extra schoolbanken in West-Vlaamse klassen

Op 28 september 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs, Patrimonium

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts geeft groen licht aan 29 scholenbouw- of renovatieprojecten in West-Vlaanderen. Vlaanderen investeert zo opnieuw in moderne klaslokalen en schoolgebouwen. “Meer dan ooit gaan we voor kwaliteitsvol onderwijs”, zegt Onderwijsminister Weyts. “Dus zetten we ook in op kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen.

Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) ruim € 9.5 miljoen in 29 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen. Met deze scholenbouwprojecten zullen vele kinderen en jongeren hun schooldagen in gloednieuwe schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

Vrije basisschool - H. Familie in Oudenburg kan rekenen op € 3.2 miljoen voor afbraakwerken, de bouw van een nieuw schoolgebouw voor kleuters en lagere school voor 200 leerlingen, polyvalente ruimtes, een leraarskamer en administratieve ruimtes,  een open en overdekte speelplaats, toegangszones en een fietsenstalling. In Oostende plaatst Petrus & Paulus West met € 2.4 miljoen een nieuwbouw klassenblok met werkruimtes voor TSO en een aantal administratieve lokalen voor 850 leerlingen. Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs - De Kindervriend in Rollegem (Kortrijk) realiseert met € 1.6 miljoen de volledige renovatie van het schoolgebouw en het bouwen van twee nieuwe klassen, aangepast aan de noden van de leerlingen. 127 leerlingen zullen hiervan gebruik maken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is