Veel zuurstof en ronkende ambities in het Vlaams Huis van de Voeding 2.0 in Roeselare

Op 23 december 2014

West-Vlaanderen / Roeselare - De POM West-Vlaanderen plant in het kader van het EFRO-project 886 “interactieve hub voor de agro-voedingscluster” een aantal werken in het Ondernemingscentrum Roeselare. Tijdens de afgelopen provincieraad van 22 december formuleerde Mieke Van Hootegem (N-VA) een aantal vragen en opmerkingen hieromtrent aan bevoegd gedeputeerde voor economie Jean de Bethune (CD&V).

Provincieraadslid Mieke Van Hootegem (Roeselare): “Het Vlaams Huis van de Voeding ziet zichzelf ook als “een fabriek voor de toekomst” met veel ronkende ambities. De vraag is of dit allemaal kan gerealiseerd worden binnen de huidige context gezien een aantal knelpunten waaronder oppervlaktepotentieel, exploitatiemogelijkheden en bijkomende parkeergelegenheid.”

In zijn antwoord stelde de gedeputeerde dat het accent van de site vooral ligt op het doorgeven van informatie via een kenniscentrum. Vele partners uit bedrijven, scholen , IPV (Initiatieven voor Professionele Vorming van de Voedingsnijverheid) en de Universiteiten Gent en Leuven worden hierbij betrokken.

Provincieraadslid Van Hootegem (Roeselare) besluit hiermee dat dit een ambitieus project is maar dat de provincie evenwel waakzaam en pragmatisch moeten blijven bij de verdere uitbouw hiervan.

Lees ook in document onderaan de achtergrond over het Huis van de Voeding in Roeselare.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is