Opvolgingsdossier: fietspad tussen Lauwe en Marke boekt concrete vooruitgang!

Op 3 juni 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

West-Vlaanderen / Menen / Kortrijk – Er zijn nieuwe stappen gezet voor de vernieuwing van het fietspad tussen Lauwe en Marke langs de Dronckaertstraat. “De steden Menen en Kortrijk kwamen tot een consensus over de fietspadconcepten. De startnota zal binnenkort worden voorgelegd aan de Vlaamse overheid, waardoor subsidies verzekerd kunnen worden”,reageert provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (Menen) verheugd. Ze vernam de vooruitgang bij het provinciebestuur die alles coördineert.

Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (Menen): “De vernieuwing van het fietspad tussen Lauwe (Menen) en Marke (Kortrijk) staat al een tijdje op de agenda. Dit fietspad ligt op het bovenlokale fietsroutenetwerk.  Als provincieraadslid volg ik dit mobiliteitsdossier reeds een tijdje van nabij op.”

Parlementair medewerker Jorgen Deman, die dit fietspad regelmatig gebruikt is opgetogen: “Het fietspad langs de Dronckaertstraat vanaf Preshoekstraat richting Marke ligt er zeer slecht bij. Het is eigenlijk gevaarlijk voor fietsers. We volgen dit dossier reeds 2 jaar op.”

“Het is de provincie die de werken van dit netwerk beheert, coördineert en bekostigt. De werken worden opgemaakt in samenspraak met Menen en Kortrijk. Op vraag van de stad Menen is in 2013 door de provincie een ontwerp startnota opgemaakt voor het Fietsfondsproject Lauwbergstraat-Dronckaertstraat-Rekkemstraat. De steden Menen en Kortrijk kwamen nu tot een consensus over de fietspadconcepten. De startnota zal binnenkort worden voorgelegd aan de Vlaamse overheid, waardoor subsidies verzekerd kunnen worden”, aldus raadslid Vandenbulcke.

Na de procedurestap bij de Vlaamse overheid kan werk gemaakt worden van de projectnota, opmeting, bouwplannen, desgevallend onteigeningsplannen voor een deel van de Lauwbergstraat. De stad Menen zal hiervoor een studiebureau aanstellen gezien het fietspad gecombineerd zal worden met de vernieuwing van de rijweg. Het is dan ook het wegvak op grondgebied Menen dat het eerst zal worden aangepakt.

“Ten slotte in het traject staan nog op het programma: grondonderzoek, bouwvergunning, opmaak bestek, goedkeuring door de gemeenteraad en uiteindelijk provincieraad. De aanbestedingsprocedure zal normaal starten in 2019”, besluit provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (Menen).

Bijgevoegde foto van raadslid Vandenbulcke bij het fietspad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is