N-VA vraagt meer inspanningen voor de economische kaart

Op 23 december 2014

West-Vlaanderen / Meulebeke / Ieper / Poperinge – N-VA vraagt dat de provincie meer inspanningen wil leveren om de economische kaart te ontwikkelen bij alle West-Vlaamse gemeentes. Provincieraadslid Machteld Vanhee (Meulebeke) heeft dit aangekaart bij de bevoegde gedeputeerde voor economie, Jean de Bethune (CD&V) op de provincieraad van 22 december 2014. De provincie zal hiervoor meer initiatief nemen in 2015, onder andere in samenwerking met Unizo.

Provincieraadslid Machteld Vanhee (Meulebeke): “De economische kaart is een permanent actuele en online bedrijvendatabank. Elke West-Vlaamse gemeente kan zich hierop aansluiten waardoor de lokale bedrijven hun gegevens kunnen aanbieden aan de stad en aan potentiële klanten. Zo kan er een efficiënte en vlotte communicatie uitgebouwd worden tussen gemeente, ondernemers en inwoners.”

“Onlangs konden we vernemen dat Ieper zich ook zal inzetten op de economische kaart, ontwikkeld door de POM. 44 West-Vlaamse gemeentes hebben ondertussen de economische kaart aangeschaft. De leiedalgemeentes werken via hun eigen kanalen. Onder andere Poperinge en Meulebeke participeren nog niet.”

“Daarnaast kaart Ieper aan dat slechts de helft van de ondernemers hun gegevens vrijwillig aanleveren. Ook hier hebben we gevraagd dat de provincie een tandje wil bijsteken. De bevoegde gedeputeerde voor economie, Jean de Bethune heeft geantwoord dat de POM samen met Unizo de bedrijven zal aansporen om meer gegevens ter beschikking te stellen voor de economische kaart. Ook zal de provincie de intercommunale Leiedal en hun 13 gemeentes aanschrijven om mee te stappen in de economische kaart om zo tot een uniform systeem te komen”, sluit raadslid Vanhee af.

Via deze link kan je per gemeente de economische kaart bekijken. Zie hieronder het kaartje.

Economische kaart

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is