U bent hier
N-VA stelt zich vragen rond toetreding Jobpunt Vlaanderen
West-Vlaanderen / Roeselare - Tijdens de provincieraad van maart 2015 formuleerde raadslid Mieke Van Hootegem (Roeselare) een aantal vragen en bedenkingen rond de toetreding van de provincie tot Jobpunt Vlaanderen.
Raadslid Van Hootegem licht toe. “De belangrijkste reden zou zijn dat naast werving en selectie een belangrijk platform wordt aangeboden voor externe mobiliteit. Daarnaast organiseert Jobpunt Vlaanderen ook een belangrijk begeleidingstraject voor de provincies en lokale besturen (in kader van afslanking provincies).”
Tegelijkertijd wenst de Vlaamse Regering zelf uit te treden uit Jobpunt Vlaanderen omwille van hun wens om een aantal entiteiten te beperken en de taken betreffende personeelsbeleid te clusteren in één enkel agentschap, met name AGO (Agenstschap voor Overheidspersoneel). Met deze beslissing zal Jobpunt Vlaanderen geen privaatrechtelijk extern agentschap meer zijn van de Vlaamse overheid maar louter een coöperatieve vennootschap waarop o.a. lokale besturen een beroep op kunnen doen.
Raadslid Van Hootegem informeerde naar de gevolgen van de resterende vennoten gezien het feit dat Vlaanderen de grootste aandeelhouder is: “Kan men dezelfde service bieden zonder deze belangrijke financiële inbreng?”
Bevoegd gedeputeerde voor personeel, Carl Vereecke (Open VLD), wees erop dat hij niet op de hoogte is waarom men op Vlaams niveau wil uittreden en ziet voor de provincie West-Vlaanderen vooral een opportuniteit om een betere prijszetting te bekomen en een grotere keuze in het aanbod van rekrutering.
Tot slot repliceerde raadslid Mieke Van Hootegem dat er wel degelijk andere motieven waren voor uittreding waaronder gebrek aan transparantie en verminderde kwaliteit van dienstverlening.