Harder optreden bij zwerfvuil in West-Vlaanderen is nodig

Op 26 maart 2015

"N-VA steunt idee van handhavingsweek zwerfvuil in 2016”

West-Vlaanderen / Jabbeke – Tijdens de provincieraad van maart 2015 heeft provincieraadslid Tijl Waelput (Jabbeke) de gouverneur ondervraagd omtrent de aanpak van zwerfvuil in West-Vlaanderen. De N-VA-fractie steunt de gouverneur om een handhavingsweek in te voeren in 2016.

Provincieraadslid Tijl Waelput (Jabbeke) schetst de achtergrond: “Met grote belangstelling heb ik het initiatief gelezen van de gouverneur in verband met de aanpak van zwerfvuil. Decennialang wordt er reeds aan sensibilisering gedaan. En er gebeurt heel wat. Zo werd onlangs in de streek van Ieper door 110 verenigingen 20 ton zwerfvuil opgehaald (waarvan 1800 kg PMD, wat overeenkomt met 100.000 blikjes/plastic flessen). Maar het blijft dweilen met de kraan open.”

“Het is de gouverneur nu blijkbaar menens in de strijd tegen zwerfvuil en hij krijgt daar van onze N-VA-fractie alle steun voor. Het zal niet bij sensibilisering en opruimacties blijven maar er zal werk gemaakt worden van bestraffing. Mensen moeten beseffen dat achteloos afval achterlaten en sluikstorten ons opzadelt met een torenhoog probleem: een vuile omgeving waar iedereen zich aan ergert, een slecht imago met gevolgen voor het toerisme, nefast voor de natuur en de landbouw (landbouwers moeten metaaldetectoren inzetten om blik uit het hooi te verwijderen zodat hun dieren niet sterven),” eindigt Tijl Waelput.

De gouverneur wil in samenspraak met de politiezones in 2016 een handhavingsweek invoeren. De politie zal tijdens die week extra alert zijn om sluikstorters te bestraffen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is