De provinciale N-VA-fractie niet aanwezig bij de opening van het Lijsternest in Ingooigem

Op 25 april 2014

Brugge/Ingooigem/Anzegem - Na jaren van werkzaamheden werd op 24 april het schrijvershuis ‘Lijsternest’ heropend. De provinciale N-VA-fractie was gisteren bewust niet aanwezig bij de plechtige opening van het schrijvershuis Lijsternest in Ingooigem. De N-VA-fractie van de provincieraad van West-Vlaanderen is niet tevreden dat de heer Hedwig Speliers als gastspreker werd aangekondigd.

“Enkele weken terug hebben we nog een open brief geschreven naar de provincie West-Vlaanderen met de vraag om de keuze van de heer Speliers als gastspreker op de officiële heropening van het ‘Lijsternest’ te herzien. Het provinciebestuur is daar niet op ingegaan. De heer Speliers heeft als ‘Streuvelsbiograaf’ in meerdere geschriften met verdraaide feiten, halve waarheden en hele leugens zijn best gedaan om de reputatie van de mens Stijn Streuvels onderuit te halen”, betreurt fractievoorzitter Kristof Pillaert (Hooglede) in een reactie.

De voltallige N-VA-fractie van de West-Vlaamse provincieraad vond het daarom ongepast een forum te geven aan de heer Speliers. De opening van het Lijsternest moest een waardig eerbetoon zijn aan de Vlaamse schrijver Stijn Streuvels en dit is het jammer genoeg niet geworden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is