150.000 euro Vlaams geld voor nieuw project in Waregem rond Emile Claus

Op 16 januari 2023, over deze onderwerpen: Cultuur
150.000 euro Vlaams geld voor nieuw project in Waregem rond Emile Claus

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) kent via Toerisme Vlaanderen bijna 6,5 miljoen euro toe aan 22 toeristische projecten over heel West-Vlaanderen. ‘Claus bij De Leie’ is één van de geselecteerde projecten. “Stad Waregem krijgt 150.000 euro voor een nieuw project rond het leven en werk van kunstschilder Emile Claus in zijn geboortedorp Sint-Eloois-Vijve”, vertelt Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser (N-VA).

Met de Vlaamse middelen zal Stad Waregem een beleving ontwikkelen met een digitale component rond het leven en werk van kunstschilder Emile Claus in diens geboortedorp Sint-Eloois-Vijve. “Bedoeling van het project is om bezoekers in de bijzondere wereld van de kunst en het leven van Claus mee te nemen. Het project wil zowel de inwoners van de eigen stad en regio, alsook bezoekers uit andere regio’s en het buitenland betrekken”, verduidelijkt Cathy Coudyser.

Ook andere werk van Emile Claus wordt belicht

N-VA Waregem is bijzonder opgetogen met de Vlaamse subsidies. “We zijn bijzonder trots op onze schilder van de Leie die tevens de leider is van het Belgische luminisme. Iedere Waregemnaar kent het majestueuze werk ‘Het Hanengevecht’ of heeft er zelfs een kopie van. Het is mooi dat ook zijn andere werk door dit project zal belicht worden”, vertelt gemeenteraadslid Nancy Vandenabeele (N-VA).

West-Vlaanderen is de toeristische provincie bij uitstek

In totaal voorziet N-VA-minister Demir 6.414.807 euro voor de ondersteuning van 22 West-Vlaamse projecten. “De Vlaamse steun is een stevige financiële duw in de rug voor onze toeristische ondernemers die na de harde coronajaren wat zuurstof kunnen gebruiken. De 22 toeristische belevingen die dankzij deze Vlaamse steun zowel aan de kust, in kunststad Brugge, de Westhoek en de West-Vlaamse groene regio’s erbij komen, zorgen ervoor dat West-Vlaanderen zichzelf de komende jaren verder zal kunnen uitspelen als dé toeristische provincie bij uitstek”, besluit Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser uit Knokke Heist tevreden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is