Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (48) overleden na moedige strijd

Op 29 oktober 2021, over deze onderwerpen: Afdelingswerking

Sigrid Vandenbulcke (48), provincieraadslid voor N-VA is na een moedige strijd gestorven. In 2019 overwon ze nog borstkanker, maar de ziekte kwam genadeloos terug.

Ze klonk bijzonder strijdvaardig, in de zomer van 2020. Sigrid Vandenbulcke, provincieraadslid (N-VA) en parlementair medewerker van Yngvild Ingels, had een jaar eeder succesvol borstkanker overwonnen, maar kreeg toen de pijnlijke diagnose dat de ziekte terug was. Ze begon hoopvol aan immuuntherapie en was vastbesloten om te vechten.

De mama van twee vertelde aan onze krant dat uit onderzoek bleek dat enkele kwaadaardige cellen waren teruggekeerd. “Het gaat om enkele cellen die zo klein waren dat ze niet in scans te zien waren. Gelukkig gaat het niet om een nieuwe tumor of uitzaaiingen”, zei ze toen. “Dat was serieus slikken. Ik was vorig jaar euforisch dat ik de ziekte had overwonnen en was van plan om tien kilometer te lopen in een kwarttriatlon voor ex-kankerpatiënten. Dat moet ik nu een jaartje opschuiven.”

Het was extra moeilijk omdat de ziekte vastgesteld werd in volle coronaperiode. “Tijdens de lockdown was ik als de dood voor corona. Ik had niet gedacht dat ik vooral schrik had moeten hebben dat de kanker zou terugkeren.”

In september postte ze nog een foto op Facebook, waarin ze aangaf het komende politieke jaar voor te bereiden. Ze bleef ook de politiek van nabij volgen.

Sigrid was getrouwd met Patrick Fernagut en mama van twee kindjes.

“Positief ingesteld”

Ook voor burgemeester Eddy Lust was het slikken toen hij het nieuws vanmorgen vernam. “Dit is een enorm verlies voor onze stad. Natuurlijk nog groter voor haar familie. Pas 48, dat is veel te jong. De laatste tijd was Sigrid door haar ziekte wat uit beeld verdwenen, maar voordien was ze altijd erg actief.”

“Ze was een vrouw die altijd positief in het leven stond. Als politica stond ze voor haar stad en de inwoners. Ze steunde onze projecten altijd in de provincieraad. Sigrid was iemand die altijd meedacht, altijd bereid om te helpen. Niet alleen in de politiek trouwens. Ook op vriendschappelijk vlak had ik een goede band met Sigrid. Onze ontmoetingen waren altijd hartelijk. Ik leef mee met haar kinderen, haar echtgenoot en haar familie.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is