N-VA stelt West-Vlaamse groepsaankoop in vraag

Op 16 december 2021, over deze onderwerpen: Communicatie, Energie, Financiën en begroting

West-Vlaanderen – De groepsaankoop elektriciteit en aardgas heeft heel wat gemoederen beroerd sinds het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier. Dit keer is vooral de provincie Oost-Vlaanderen de kop van jut. N-VA wil bij monde van fractievoorzitter Kristof Pillaert dat er dan ook garanties worden ingebouwd voor de consument bij een eventueel faillissement van toekomstige energieleveranciers bij de groepsaankoop van de provincie West-Vlaanderen.

Fractievoorzitter Kristof Pillaert: “Ons provinciebestuur gaat niet vrijuit. De N-VA-fractie is nooit een voorstander geweest van een groepsaankoop voor energie georganiseerd door de provincie. Er zijn al andere private verenigingen genoeg die dit doen. Het is ook vrij gemakkelijk: men zoekt een privébedrijf die dit doet voor de provincie. In ons geval iChoosr, wij verbinden de naam van de provincie West-Vlaanderen aan deze actie en daarvoor worden we betaald. Dit geld gebruiken we dan wel voor groene investeringen.”

“De West-Vlaming heeft vertrouwen in deze constructie, want hij leeft in de idee dat het allemaal de provincie is die dit organiseert. En dan loopt het plots verkeerd. De gekozen leverancier gaat failliet en wat dan?”, gaat raadslid Pillaert verder.

De failliete Vlaamse Energieleverancier kwam in 2019 ook als beste leerling uit de klas in de provincie West-Vlaanderen. Vele West-Vlamingen hebben dit oordeel ook gevolgd en zijn overgestapt. “Een groot deel van hen is ook bij die leverancier gebleven, want ja… de provincie is toch een betrouwbare partner. En ook deze gedupeerde West-Vlamingen zitten nu ook met vragen hoe zij de verloren gegane voorschotten kunnen recupereren. En ook deze West-Vlaming wijst met een beschuldigde vinger naar het provinciebestuur. Groen, Open VLD, CD&V en Open VLD hadden nog geen enkele West-Vlaming horen klagen. Geen idee in welke wereld zij leven?” zegt raadslid Pillaert kordaat.

“We vragen dan ook met aandrang aan de provincie West-Vlaanderen om garanties in te bouwen met het bedrijf iChoosr bij de nieuwe groepsaankoop voor 2022 en vraagt met aandrang om toekomstige groepsaankopen te herevalueren,” besluit fractievoorzitter Kristof Pillaert uit Hooglede.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is