N-VA hekelt toekenning subsidies voor hotel in Middelkerke

Op 26 september 2019, over deze onderwerpen: Financiën en begroting, Toerisme

West-Vlaanderen / Middelkerke – De N-VA-fractie in de provincie West-Vlaanderen hekelt de wijze van toekenning subsidies voor een rendez-voushotel te Middelkerke. Fractievoorzitter Kristof Pillaert ondervroeg de deputatie op de provincieraad van 26 september hierover. “Nieuwe aanvragen voor toerismesubsidies zal de provincie in de toekomst van in het begin veel beter moeten controleren,” aldus fractievoorzitter Kristof Pillaert.

Minder dan een jaar geleden was er heel wat tumult omdat de provincie subsidies ging verlenen voor een rendez-voushotel te Middelkerke. Het provinciebestuur meldde dan prompt dat de subsidies on hold werd geplaatst omdat het hotel niet voldeed aan de criteria om extra overnachtingen te genereren. Een klein jaar later blijkt dat de deputatie in haar zitting van 29 mei toch goedkeuring heeft gegeven om 20 000 euro subsidie te verlenen aan dit hotel.

“Het is logisch dat je niet meer per uur en sinds de opening per nacht kunt boeken in het hotel in Middelkerke, maar op de website van het liefdeshotel is er nergens sprake van dat koppels met relatieproblemen terecht kunnen en begeleiding kunnen krijgen van een relatietherapeut. Dit stond nochtans in de omschrijving van de aanvraag om innoverende subsidies te ontvangen (Logies van de Toekomst). We vinden dat de provincie te lichtzinnig is omgesprongen met de aanvraag en met de centen van de West-Vlamingen,” aldus fractievoorzitter Kristof Pillaert.

Fractievoorzitter Kristof Pillaert besluit: “Nieuwe aanvragen voor toerismesubsidies zullen van in het begin veel beter gecontroleerd moeten worden om miskenning van subsidies in de toekomst te vermijden. De gedeputeerde zegt dat de voorwaarden van Vlaanderen voor het logiesdecreet voldaan zijn maar deze hebben niks te maken met het West-Vlaamse subsidiereglement ‘Logies van de Toekomst’.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is