N-VA vraagt de NMBS voor onmiddellijke inzet van dubbeldektreinen voor ontsluiting van de Westkust bij de piekmomenten van het zomerseizoen

Op 20 juli 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

West-Vlaanderen / De Panne – Eerder deze week raakte bekend dat een nieuw plan (Ben Weyts N-VA) op termijn een einde moet maken aan de autofiles in de buurt van Plopsaland De Panne. N-VA West-Vlaanderen bij monde van provincieraadslid Peter De Roo vraagt nu ook aan de NMBS om dubbeldektreinen te voorzien voor de ontsluiting van de Westkust voor dit hoogseizoen: “Het opnieuw inzetten van dubbeldektreinen kan de verkeersdrukte rond Plopsaland nog deze vakantie doen afnemen, indien dit door de NMBS wereldkundig wordt gemaakt. En meer inzetten op openbaar vervoer is nog milieuvriendelijker ook!”

Provincieraadslid Peter De Roo (Brugge) nam daartoe vandaag ook contact met het Kabinet van Min. Van Mobiliteit Bellot: “N-VA West-Vlaanderen vraagt de NMBS naar onmiddellijke inzet van dubbeldektreinen voor ontsluiting van de Westkust. Technisch is er geen enkele belemmering. Toeristen die willen sporen naar de Westkust (via Gent naar De Panne) moeten dit in principe vanaf morgen kunnen. Eerder deze week raakte bekend dat een nieuw plan op termijn een einde moet maken aan de files in de buurt van Plopsaland De Panne. De NMBS heeft in het verleden bij piekmomenten dubbeldektreinen ingezet naar De Panne en daar was Plopsaland heel gelukkig mee, net zoals de vele dagjestoeristen die kans hadden op een zitplaats in de trein.”

“Het opnieuw inzetten van dubbeldektreinen kan de verkeersdrukte rond Plopsaland nog deze vakantie doen afnemen, indien dit door de NMBS wereldkundig wordt gemaakt”, besluit provincieraadslid Peter De Roo uit Brugge.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is