Vlaanderen neemt sowieso de West-Vlaamse weeswegen over

Op 22 juni 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

West-Vlaanderen – De “geblokkeerde” West-Vlaamse weeswegen kwamen aan bod in de provincieraad van juni. N-VA meldt bij monde van fractievoorzitter Kristof Pillaert dat Vlaanderen sowieso de West-Vlaamse weeswegen zal overnemen en het dossier in volle voorbereiding is.

Het gaat om 4,8 km provinciewegen in de buurt van Avelgem, Zedelgem en Ieper. Elk jaar staat er nog 50.000 euro in het provinciebudget voor onderhoud en groen. In een protocol gesloten tussen provincies en de Vlaamse Overheid werden ook bepaalde financiële afspraken vastgelegd. Zo zal Agentschap Wegen en verkeer 300.000 euro terugvorderen van de provincie West-Vlaanderen voor deze weeswegen.

Fractievoorzitter Kristof Pillaert: “Tijdens de bespreking in de provincieraad fulmineerde gedeputeerde De Block zoals vanouds tegen de N-VA. In plaats van te fulimineren zou hij beter zich eens grondig informeren. We willen er op wijzen dat op vraag van de provinciale N-VA-fractie het kabinet Weyts actie heeft ondernomen. Het kabinet Weyts, dat dit dossier heeft overgeërfd van de vorige minister van mobiliteit Crevits, zal na juridische formalisering via ministerieel besluit dit overnemen als gewestweg.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is