Reactie N-VA West-Vlaanderen op budget 2018: “Maak van de troeven een efficiënt beleid voor de provincie”

Op 7 december 2017, over deze onderwerpen: Financiën en begroting

Tijdens de provincieraadszitting van 7 december 2017 stelde fractievoorzitter Kristof Pillaert (N-VA) tijdens de slotbespreking over de meerjarenplanning 2014-2019 en het ontwerpbudget 2018 dat de provincie dient te stoppen met het spelen van de Calimero ten opzichte van Vlaanderen: “Het heeft echt geen zin meer op terug te komen op gemiste slagen. Maak van deze troeven één consistent geheel en je hebt de ingrediënten om tot een efficiënt beleid te komen.”

Fractievoorzitter Kristof Pillaert uit Hooglede: “Er zijn veel aspecten aangeraakt door onze fractie tijdens de budgetbesprekingen. Maar zoals steeds wil de N-VA dat de provincie zich op de grondgebonden bevoegdheden focust. We stellen echter vast dat er geen cohesie is binnen de deputatie. Er zijn nog steeds gedeputeerden die graag Calimero spelen. Dit moet stoppen. Wij met N-VA focussen alvast op volgende aspecten die beter kunnen.”

Nieuwe regiomarketingcampagne

De N-VA hekelt de nieuwe regiomarketingcampagne van maar liefst 375.000 euro: “Wij kunnen er niet bij dat er zo een budget wordt uitgetrokken om aan de West-Vlaming uit te leggen dat de provincie enkel nog de grondgebonden zaken mag beheren. Dit geld zou veel beter besteed worden aan efficiënte zaken die de modale West-Vlaming ziet, ervaart en gebruik kan van maken. Onze West-Vlamingen rijden veel liever op een nieuw fietspad of willen zeker zijn van droge voeten dan dat hij 15 advertenties ziet verschijnen over de provincie in zijn of haar krant.”

Toerisme & Cultuur: waakzaam zijn voor Beaufort en Waterfront

N-VA is tevreden dat er meer middelen gaan naar toerisme. Op het domein cultuur worden in 2018 nog enkele zaken afgewerkt van Gone West. “We moeten echter waakzaam blijven, zoalshet project Beaufort met een kostprijs van 1 miljoen euro. De start van de vorige editie was ook goed maar iedereen weet ondertussen wat de uitkomst hiervan was. Idem voor Waterfront, na het tegenvallende Kraterfront moeten we er over waken dat dit toch wel een mooi sluitstuk kan worden. Ook over het beeldjesproject zijn we niet overtuigd.  Er blijven toch heel wat vragen omtrent de kostprijs, het goede doel, …”

De krijtlijnen waarbinnen de provincies mogen bewegen, heeft Vlaanderen vastgelegd. “Onze fractie zal er op toezien dat de deputatie er voor zorgt dat er binnen deze krijtlijnen een efficiënt en doelgericht beleid komt. Een beleid dat dossiers in beweging zet en waar de West-Vlaming wat aan heeft. De kaarten zijn geschud en de troeven liggen op tafel. Het heeft echt geen zin meer om terug te komen op gemiste slagen. Maak van deze troeven één consistent geheel en je hebt de ingrediënten om tot een efficiënt beleid te komen,” besluit fractievoorzitter Kristof Pillaert.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is