Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan site Braem definitief vastgesteld

Kortemark - Tijdens de zitting van 22 juni stelde de provincieraad het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) site Braem definitief vast. Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) plaatste opnieuw vraagtekens bij de nieuwe ontsluitingsweg voor het bedrijf.

Door het nieuwe plan kan het bedrijf Braem nv in Kortemark op de huidige locatie in oostelijke richting uitbreiden. Tijdens het openbaar onderzoek werden drie adviezen en vijf bezwaren ingediend. Op basis van deze adviezen en bezwaren werd het plan door de deputatie aangepast. De footprint van het hoogstellingsmagazijn wordt beperkt van 6000 tot 3108 vierkante meter. De inplanting van het magazijn moet ook zo ver mogelijk van de omliggende woonzones gebeuren.

“Momenteel wordt het bedrijf in hoofdzaak ontsloten naar de N35 en dus via het centrum van Handzame. Met de nieuwe ontsluitingsweg, die een voorwaarde was in een vorig PRUP, zal dit gebeuren via de N363 en de N33. Dat zal een goede zaak zijn”, zegt provincieraadslid Himpe. “Maar het blijft toekomstmuziek. De weg is gerealiseerd, maar blijft ongebruikt. Het is dan ook te begrijpen dat buurtbewoners vraagtekens plaatsen bij de huidige en toekomstige verkeersafwikkeling.”​
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is