Nieuwe provinciale landschapsroute in Damme

Op 6 februari 2017, over deze onderwerpen: Toerisme

West-Vlaanderen / Damme – Westtoer voorziet om in de loop van 2017 een nieuwe provinciale landschapswandelroute in Damme te realiseren. Het betreft een samenwerking tussen Westtoer, de Provincie West-Vlaanderen, de Stad Damme, de Vlaamse Landmaatschappij en de vzw Natuurpunt. Deze informatie vernam provincieraadslid Jan Van Meirhaeghe (Damme) van het provinciebestuur.

Provincieraadslid Jan Van Meirhaeghe (Damme): “Het concept omvat een bewegwijzerd circuit van 12 à 16 kilometer dat Damme en Oostkerke met elkaar verbindt via zoveel mogelijk aantrekkelijke en verkeersluwe wegen en paden. Het traject is in volle voorbereiding maar bestaat onder meer uit de stadswallen van Damme, Rabbattestraat, Zuiddijk, Schipdonkvaart-Zuid, Sifon, Oostkerke, Zuidbroekstraat, schipdonkvaart-West en ten slotte de Romboutswervedijk."

De bewegwijzering zal worden uitgevoerd met kunststof zeshoekjes bevestigd op houten palen. Er wordt voorzien in een viertalig startbord met plattegrond. Er wordt een viertalige brochure met kaart, tekst en fotomateriaal uitgegeven. Deze zal te koop worden aangeboden aan 2 euro per stuk. De kostprijs voor de realisatie wordt geraamd op 2000 euro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is