382 onregelmatige vreemdelingen in West-Vlaanderen opgepakt in januari

Op 12 februari 2018, over deze onderwerpen: Veiligheid

West-Vlaanderen - In januari werden op het West-Vlaamse grondgebied alleen al 382 onregelmatige vreemdelingen opgepakt door de verschillende politiediensten. Dat vernam West-Vlaams provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van gouverneur Carl Decaluwé.

“De gouverneur baseert zich hiervoor op de analyses van de federale politie West-Vlaanderen”, zegt Himpe.

 

Vorige maand was er heel wat commotie door de toenemende agressie van transmigranten tegenover vrachtwagenchauffeurs en de aanrijding van een transmigrant op de E40. Dat leidde tot een nieuw actieplan van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) tegen de toenemende stroom aan transmigranten die via ons land in het Verenigd Koninkrijk  willen raken. Het "Plan Transmigratie" omvat drie pijlers: een verhoogde (privé)bewaking van de snelwegparkings, meer controleacties en de aanpak van de mensensmokkel zelf.

 

“Het parket van West-Vlaanderen bevestigt ook dat inzake die mensensmokkel nieuwe dossiers zijn opgestart, waaronder ook een aantal gerechtelijke onderzoeken onder leiding van de onderzoeksrechter. Over het aantal dossiers worden geen gegevens vrijgegeven omwille van het geheim van het onderzoek”, besluit provincieraadslid Himpe.

 

Evolutie aantal dossiers mensensmokkel en het aantal intercepties van onregelmatige vreemdelingen in de provincie West-Vlaanderen:

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is